Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ FABIA CUP 


Μεγάλο το ενδιαφέρον για το fabia Cup που θα ξεκινήσει το 2017. Όπως όλοι γνωρίζεται η ιδέα και το project είναι  του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Σ.Ο.Α.Α, κ. Νίκου Περατινού, όπου σε συνεργασία με την Skoda Kosmocar και την προσπάθεια του διευθυντή της Skoda κ.Αντρέα Χαλμπέ, εξασφάλισαν μία άκρως δελεαστική και οικονομική προσφορά για την απόκτηση ενός Fabia 1.2 ΤSI 110hp. Εξασφαλίστηκε τιμή
αγοράς του αυτοκινήτου στις 9.990€, από τις 14.080€ που είναι η αρχική τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης και καθιστά το Skoda Fabia TSI ιδανικό για να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον αγωνιστικό όχημα.
Χάρη στις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ο.Α.Α να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές προσφορές από εταιρείες που επιθυμούσαν να εμπλακούν στην προετοιμασία του αυτοκινήτου σε αγωνιστικό. Το συνολικό κόστος της μετατροπής του αυτοκινήτου σε αγωνιστικό υπολογίζεται στις 2.000€ επιπλέον της τιμής αγοράς, με απόκλιση 500€. Τονίζεται πως οι προσφορές δεν είναι δεσμευτικές από την πλευρά του Σ.Ο.Α.Α.. Κάτι που σημαίνει πως οποιοσδήποτε συμμετέχων μπορεί να επιλέξει άλλο πάροχο των αγωνιστικών εξαρτημάτων, αρκεί αυτά να καλύπτουν τους όρους ασφαλείας και συμμετοχής.

Πιο αναλυτικά:
To μοντέλο θα είναι η Fabia 1.2. TSI 110 hp, με 6αρι μηχανικό κιβώτιο, μαζί με ένα σετ ζάντες αλουμινίου 16'. To αυτοκίνητο θα έχει 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, παρόλο που θα είναι για αγωνιστική χρήση, και γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της Skoda να παρέχεται έκπτωση στα ανταλλακτικά στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στο fabia Cup θα έχουν συμβατικές πινακίδες και όχι αγωνιστικές.
Η μετατροπή σε αγωνιστικό θα περιλαμβάνει roll bar, Bucket καθίσματα, πυροσβεστικά μέσα, διακόπτες ασφαλείας,ζώνες 6 σημείων, αγωνιστικό τιμόνι και άγκιστρα καπό εμπρός και πίσω.
Το αρχικό πλάνο είναι για 20 αυτοκίνητα, και όπως όλα δείχνουν αυτός ο αριθμός θα ξεπεραστεί, μιας και το ενδιαφέρον είναι έντονο, με πολλούς ενδιαφερόμενους να έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Σ.Ο.Α.Α.

Πως μπορεί κάποιος να αγοράσει μια Fabia για να συμμετέχει στο ενιαίο Fabia Cup ; 

Θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον Σ.Ο.Α.Α που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα, μιας και πρόκειται για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, τα οποία θα πρέπει να καλύπτουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για να τρέξουν στο ενιαίο.

Τέλος, όλοι όσοι συμμετάσχουν στο Ενιαίο Σ.Ο.Α.Α. Skoda Fabia Cup θα πρέπει να είναι μέλη του Συνδέσμου και αν όχι να εγγραφούν. Τονίζεται πως το παράβολο συμμετοχής στους αγώνες οι οποίοι θα προσμετρούν στο Ενιαίο Σ.Ο.Α.Α. Skoda Cup, o Σ.Ο.Α.Α. κατάφερε να πετύχει να είναι το μικρότερο δυνατό σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες των ελληνικών αγώνων.

Το πρόγραμμα:

Το Ενιαίο θα διεξαχθεί σε 6 αγώνες, 4 αγώνες ταχύτητας και 2 αναβάσεις του πρωταθλήματος. Οι ημερομηνίες και η επιλογή των αγώνων των αναβάσεων θα ανακοινωθούν σε νέα ενημέρωση, ενώ τονίζεται η δέσμευση της ΟΜΑΕ ώστε να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες ταχύτητας ανεξαρτήτως συμμετοχών προκειμένου ο θεσμός του Ενιαίου να κυλήσει ομαλά. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως με βάση το ενδιαφέρον των υποψηφίων για συμμετοχή στο Ενιαίο Σ.Ο.Α.Α. Skoda Fabia Cup, ο Σύνδεσμος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και αντίστοιχο έπαθλο που θα αφορά τους αγώνες ράλλυ. Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν οι αγωνιζόμενοι σε δύο κατηγορίες βάσει ηλικίας. Ωστόσο επειδή το ενδιαφέρον είναι μεγάλο σε αυτή τη φάση προετοιμασίας, αποφασίστηκε να υπάρξει μια αξιολόγηση όσων εκφράσουν επιθυμία για συμμετοχή και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η κατανομή σε κατηγορίες να είναι αξιοκρατική και διαφανής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

INSTAGRAM

facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

TWITTER

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Followers

Translate